چربیها کابوسی برای بدنسازان
چگونگی تشخیص چربی های مفید و مضر
حذف چربیها از رژیم غذایی اشتباهی جبران ناپذیر است .
چربی مثل شمشیری دو لبه است همانقدر که مفید است میتواند مضر هم باشد .
بنابراین با شناخت این دو و کسب نیاز های رژیمی تان از منابع غذایی حاوی اسید های چرب امگا-3 روغن ماهی 66گرم در روز و یا روغن تخم کتان 400 گرم در روز و یا مکمل های امگا-3 بخصوص برای انان که ماهی نمیخورند و یا کم میخورند
ماهی های آزاد. شاه ماهی .قزل آلا . ساردین . ماهی تن .
گوشت قرمزلخم . گوشت جوجه بدون پوست . تخم مرغ . مغز ران و سردست گوساله .
مواد دیگر :
دانه های روغنی . غلات . زیتون . کره بادام زمینی طبییی.
انواع چربیها :
3نوع چربی . خوب . متوسط . و بد وجود دارد
نوع خوب : چربی های اشباه نشده تک اتصالی باعث کاهش LDLکلسترول بد میشود که این نوع چربی باعث مهیا کردن اسید های چرب ضروری میشود و باعث عملکرد صحیح عملکرد مغز و سیستم عصبی مرکزی میشود و همچنین باعث تنظیم فشار خون و ابقای سیستم ایمنی بدن میشوند و به رشد عضلات و سلامت مفاصل هم کمک میکنند .
حال اگر مصرف چربی های امگا -3 و امگا -6 متعادل ( یعنی همان نرخ 2به1 ) نباشد فواید آنها بکلی محو میشود .
منابع:
روغن زیتون . بادام زمینی . ماهی آزاد . مغز های روغنی و تخمه آفتابگردان /
نوع چربی های متوسط:
این نوع از چربی ها باعث افزایش سیری . حوصله . عملکرد ذهن و عملکرد سیستم عصبی میشوند و به پایداری سطح تستوسترون کمک میکنند .
مصرف زیاد آنها میتواند منجر به افزایش سطح کلسترول LDLشود .
این نوع چربی ها بیشتر در منابع غذایی حیوانی مثل گوشت قرمز گوشت مرغ و محصولات لبنی یافت میشود .
محدود کردن این نوع غذاها و روی آوردن به غذ اهای کم چرب عاقلانه تر است ..
چربی های نوع بد:
این چربی ها هیچ منفعتی ندارند و در واقع باعث افزایش کلسترول ( LDL) و حتی کلسترول خوب(HDL) را هم پایین میاورند و حتی باعث افزایش بروز سرطان های مختلف میشوند . از کاهش چربی جلوگیری میکنند و سلولها را در هم میشکنند و بشکل منفی عملکرد سلولی را دگرگون و رشد عضله را محدود و باعث تجزیه و تحلیل عضلات میشوند .
بنابراین پرهیز از غذا های سرخ شده . غذ اهای آماده تهیه شده از روغن های هیدروژنه شما را از خطراتی که یاد شد محافظت میکند ..
زندگی بدون چربی :
چنین چیزی ممکن نیست زیرا بدن برای انجام عملکردهای صحیح نیاز به چربی دارد .
چربی ها یک منبع انرژی مهم برای بدنسازان هستند . متخصصان تغذیه رژیمی شامل 20 الی 30 در صد چربی که اکثر آن از منابع پروتیینی و کربو هیدراتی مصرفی باشد را توصیح میکنند .
چربی در عملکرد بسیاری بخصوص در ترکیب و ساخت هورمون ها دخالت دارد و به تنظیم ضربان قلب . فشار خون . انعقاد خون و سیستم عصبی مرکزی بسیار کمک میکند . و همچنین در تحریک رشد عضلات نیز موثر است و به ریکاوری بعد از یک تمرین شدید کمک میکند .
علاوه بر این چربی ها ویتامین های محلول در چربی نظیر ( A. D . E . , K)را از غذا به بدن حمل میکند .
یادآوری کنم که هر گرم پروتیین و کربوهیدرات 4 کالری دارد ولی هر گرم چربی 9کالری دارد .
از انجایی که چربی ها مدت زمان زیادی در شکم باقی میمانند باعث احساس سیری پس از صرف غذا میشوند .
چربی ها بویژه اسید های چرب امگا-3 و امگا-6 به پایداری سلامتی مو و پوست و مقابله با استرس که همان هورمون کورتیزول است بسیار کمک میکنند .